Makaron tagliatelle z chorizo

na 31 sierpnia 2012 2 komentarze
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (1 głosów, średnia: 3,00 z 5)
Loading...

Dziś pomysł na naprawdę szybki obiad. Trudno jest mi wyobrazić sobie ciepłe danie, które dałoby się szybciej przygotować (może za wyjątkiem jajecznicy).

Przepis na makaron tagliatelle z chorizo

Składniki:

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 100 g chorizo
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Do osolonego wrzątku wkładamy makaron i gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. To oznacza, że mamy około 7 minut na przygotowanie sosu.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy i przesmażamy na niej chorizo. Ważne, żeby temperatura nie była zbyt wysoka, bo nie chcemy skwarków. W niższej temperaturze kiełbasa odda więcej smaku i aromatu oliwie.
Po 2-3 minutach dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.
Makaron odcedzamy i hartujemy.
Szybko łączymy tagliatelle z sosem.
Smacznego!

Tagi: , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top