Dziś pomysł na naprawdę szybki obiad. Trudno jest mi wyobrazić sobie ciepłe danie, które dałoby się szybciej przygotować (może za wyjątkiem jajecznicy).
Przepis na makaron tagliatelle z chorizo
Składniki:
- 400 g makaronu tagliatelle
- 100 g chorizo
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Do osolonego wrzątku wkładamy makaron i gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. To oznacza, że mamy około 7 minut na przygotowanie sosu.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy i przesmażamy na niej chorizo. Ważne, żeby temperatura nie była zbyt wysoka, bo nie chcemy skwarków. W niższej temperaturze kiełbasa odda więcej smaku i aromatu oliwie.
Po 2-3 minutach dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.
Makaron odcedzamy i hartujemy.
Szybko łączymy tagliatelle z sosem.
Smacznego!
Pysznie i ładnie :)
Pozdrowienia.
Dzięki!