wegetariańskie

  • Aksamitny krem serowo-brokułowy

  • Babka ziemniaczana z multicookera

  • Bajaderki

  • Bakłażan a’la pizza

  • Barszcz biały wegański

  • Barszcz czerwony z multicookera

  • Boczniaki w cieście naleśnikowym

  • Brokułowy krem (dla Shreka)

  • Cannelloni zapiekane z brokułami i kalafiorem

  • Caprese

  • Chleb wiedeński i faszerowane pomidory

  • Chłodnik grecki z pistacjami

  • Chłodnik pomidorowy

  • Curry z bakłażanem, okrą i ciecierzycą

  • Czerwona cebula karmelizowana z miodem i winem

  • Deska serów Castello

  • Fasolka szparagowa w pomidorach

  • Focaccia – przepis podstawowy

  • Frittata z groszkiem i kukurydzą

  • Galaretki piwne

  • Gnocchi ze szparagami w sosie pomidorowym

  • Gołąbki wegańskie z kaszą gryczaną

  • Grillowany ser halloumi

  • Grzanki serowe

  • Guacamole

  • Hummus

  • Jajka faszerowane pieczarkami wg. diety Dukana

  • Jajko zapiekane w bułce

  • Jarskie cukinie faszerowane

  • Kalafior zapiekany pod beszamelem

  • Kapusta kiszona

  • Kapusta z grochem

  • Kartoffelsalat – niemiecka sałatka ziemniaczana

  • Kasza gryczana – jak gotować

  • Kasza gryczana z pieczarkami i cebulą duszonymi w piwie

  • Kasza jaglana z jarmużem

  • Kasza jaglana z truskawkami

  • Kluski z kaszy jaglanej z sosem serowym

  • Knedle z jagodami

  • Knedle z truskawkami

  • Knedle ze śliwkami

  • Koktajle owocowo-warzywne

  • Kotlety brokułowo-ziemniaczane

  • Kotlety marchewkowo-pieczarkowe

  • Kotlety z kalafiora, pieczarek i makaronu

  • Kotlety ziemniaczane

  • Krążki z cebuli w cieście naleśnikowym

  • Krem z dyni i śliwek

  • Kruche ciastka z otrębami

  • Lazania z cukinii

  • Lazanie z bakłażanem

  • Leniwe pierogi z malinami

  • Leniwe pierogi z truskawkami

  • Makaron fusilli (świderki) z cukinią i rukolą

  • Makaron z ciecierzycą

  • Makaron z cukinią i pieczarkami

  • Makaron z duszoną marchewką i oliwkami

  • Makaron z kurkami w sosie śmietanowym (wegańskim)

  • Makaron z warzywami

  • Makaron zapiekany Jamiego Olivera

  • Masło orzechowe

  • Masło orzechowe crunchy

  • Mleko owsiane

  • Mleko z wiórków kokosowych

  • Muffinki serowo ziamniaczane z sosem pomidorowym

  • Najlepsza sałatka z ogórka kiszonego i cebuli

  • Naleśniki razowe przekładane warzywami

  • Naleśniki z białym serem

  • Naleśniki z mascarpone i sosem malinowym

  • Naleśniki z twarożkiem i truskawkami

  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

  • Naleśniki ziołowe z warzywami zapiekane w sosie beszamelowym

  • Nalewka z orzecha włoskiego (orzechówka)

  • Omlet z resztek

  • Owsianka z jabłkiem, cynamonem i bananam

  • Pappa al pomodoro – zupa z chleba i pomidorów

  • Parzybroda

  • Pasta czosnkowo-pietruszkowa

  • Pasta fasolowo-czosnkowa

  • Pasta jajeczna

  • Pasta kanapkowa z pieczonej marchewki

  • Pasta kanapkowa z soczewicy

  • Pasta soczewicowa z marchewką i groszkiem

  • Pasta z białej fasoli z czosnkiem i natką pietruszki

  • Pasta z bobu

  • Pasta z czerwonej fasoli

  • Pasta z groszku zielonego i rukoli

  • Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

  • Pasztet z grochu

  • Penne z brokułami i sosem serowym

  • Pesto szpinakowe

  • Pieczona dynia z pęczakiem i jarmużem

  • Pieczone młode ziemniaki z sosem tzatziki

  • Pierogi ruskie

  • Pizza margherita z multicookera

  • Pizza z botwinką i jajkiem

  • Pizza z ziemniakami i rozmarynem

  • Placek z batatów jajkiem

  • Placki gryczane z sosem pieczarkowym

  • Placki z cukinii z mozzarellą

  • Placki z serka homogenizowanego z truskawkami i bitą śmietaną

  • Pomidory faszerowane twarożkiem

  • Ptysie ziemniaczane

  • Puszyste naleśniki z farszem dyniowo-twarogowym

  • Quiche z oliwkami i suszonymi pomidorami

  • Rogale marcińskie

  • Różowe ravioli z buraczkami

  • Sałatka arbuzowa

  • Sałatka brokułowa z serem feta

  • Sałatka coleslaw

  • Sałatka makaronowa z roszponką

  • Sałatka z bobem i ziemniakami

  • Sałatka z kalafiora surowego

  • Sałatka z kozim serem i grilowany oscypek – smak Szklarskiej Poręby

  • Sałatka z orzechów włoskich, miodu i kukurydzy

  • Sałatka z pieczonych papryk i świeżych pomidorów

  • Sałatka z pora z jabłkiem i majonezem

  • Sałatka z rukolą, gruszką i orzechami

  • Sałatka z rukoli z mango i grillowanym ananasem

  • Sałatka z rzodkiewek

  • Sos tatarski

  • Sos tzatziki

  • Spaghetti aglio olio e peperoncino

  • Spaghetti z zieloną fasolką, pieczarkami i pomidorami

  • Sposoby na idealny barszcz czerwony

  • Syrop z czosnku, miodu i cytryny

  • Szarlotka szwajcarska

  • Ślimaki z ciasta francuskiego z serem

  • Świderki z bobem

  • Tarta brokułowo-serowa

  • Tarta drożdżowa z warzywami w sosie pomidorowym

  • Tarta z ciasta francuskiego z brokułami

  • Wegańska fasolka po bretońsku

  • Wegański pasztet z grzybami i suszonymi śliwkami

  • Wegańskie burgery z kaszy jaglanej

  • Wrapy z bobem, kukurydzą i ziemniakami

  • Wrapy z jarmużem

  • Wrapy z soczewicą

  • Zakwas buraczany

  • Zakwas na barszcz biały

  • Zapiekanka cukiniowo-patisonowa

  • Zapiekanka z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

  • Zapiekanka z kaszy jaglanej i jabłek

  • Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwkami

  • Zapiekanka z makaronem i cukinią

  • Zapiekanka ziemniaczana z kalarepą

  • Zapiekanka-śmieciówka, czyli nie marnujemy żywności

  • Zielone naleśniki z soczewicą i ziemniakami

  • Ziemniaki po bombajsku

  • Zupa pieczarkowa

  • Zupa z cukinią i soczewicą

  • Zupa z soczewicy

  • Top