Pasta z groszku zielonego i rukoli

na 30 kwietnia 2014 Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (2 głosów, średnia: 4,50 z 5)
Loading...

Co tydzień staram się przygotowywać jakąś nową pastę do kanapek i chyba zaraz uzbiera się ich tyle, że utworzą nowy dział. Kolejną moją propozycją jest pasta z groszku z rukolą. Sam groszek byłby nieco nudny, jednak rukola nadaje mu świeżości, a prażone ziarna słonecznika głębi (brzmi wyniośle, ale taka prawda).

pasta z groszku i rukoli

przepis na pastę z groszku zielonego i rukoli

składniki:

  • 200 g zielonego groszku (mrożonego, ewentualnie konserwowego)
  • porządna garść rukoli
  • 1/2 szklanki prażonych nasion słonecznika
  • olej

przygotowanie:

  1. Groszek, jeśli używamy mrożnego lub świeżego, gotujemy.
  2. Rukolę dokładnie płuczemy i osuszamy.
  3. Składniki przekładamy do jednego naczynia i miksujemy blenderem.
  4. W miarę potrzeby dodajemy nieco oleju.
  5. Doprawiamy do smaku.

Smacznego!

Tagi: , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top