Krem z buraków z chrzanem z multicookera

na 22 kwietnia 2015 Wpis skomentowano jeden raz.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (2 głosów, średnia: 4,50 z 5)
Loading...

Przygotowany niedawno barszcz czerwony zasmakował mi tak bardzo, że postanowiłem w tym tygodniu przygotować inną zupę, również na bazie buraków. Tym razem wykorzystałem oprócz multicookera Redmond RMC-M90E także blender tej firmy, model RHB-2915-E, który znacznie ułatwił mi zadanie. Dzięki funkcji turbo zmiksowanie wszystkich warzyw zajęło dosłownie kilkanaście sekund i mogłem szybko podawać gotowy krem.

krem z burakow z chrzanem

przepis na krem z buraków

składniki:

  • 1 włoszczyzna
  • 1 kg buraków
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 liści laurowych
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki chrzanu
  • śmietana 18%

P1280434

przygotowanie:

  1. Warzywa dokładnie płuczemy, obieramy i kroimy w kawałki.
  2. Wkładamy do misy multicookera, zalewamy wodą nieco ponad poziom warzyw.
  3. Dodajemy przyprawy i zamykamy pokrywę.
  4. Ustawiamy program SOUP i z czasem gotowania 1 godzina.
  5. Po ugotowaniu wyjmujemy ziele angielskie oraz liście laurowe, dodajemy chrzan i zahartowaną śmietanę i miksujemy, aż uzyskamy gładką i jednolitą konsystencję kremu.

Smacznego!

Tagi: , , , , , , , , , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

Wpis skomentowano jeden raz.

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. Janusz pisze:

    Zupa zawsze „wyjdzie”, proponuję przetestować coś bardziej ambitnego np. wypieki. Powodzenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top