Pasta z czerwonej fasoli

na 8 maja 2014 2 komentarze
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

Pasta z czerwonej fasoli to kolejna smaczna pasta do smarowania chleba. Niezwykle prosta, można ją bez problemy przyrządzić dosłownie w kilka minut bez gotowania, jeśli użyjecie fasoli z puszki. No i niezwykle elastyczna – można spokojnie bawić się dodatkami, tak by otrzymać swój ulubiony smak.

pasta z czerwonej fasoli

przepis na pastę z czerwonej fasoli

składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • trzy łyżki oliwy
  • łyżka słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta ziół prowansalskich

przygotowanie:

  1. Zaczynamy od namoczenia i ugotowania fasoli, jeśli używamy zwykłej. Oczywiście pomijamy ten krok, jeśli ułatwiliśmy sobie zadanie i mamy fasolę z puszki.
  2. Fasolę odcedzamy i opłukujemy zimną wodą.
  3. Przekładamy do naczynia i dodajemy przyprawy.
  4. Miksujemy blenderem do uzyskania pożądanej konsystencji (ja wolę, kiedy nie jest taka do końca jednolita). Można ewentualnie użyć tłuczka do ziemniaków, a nawet widelca do rozgniecenia fasoli.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

 

Tagi: , , , ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

2 komentarze

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. Majana pisze:

    Zaciekawiła mnie. Musi być smaczna. :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top