Brownie z truskawkami

na 18 listopada 2012 5 komentarzy
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (Brak ocen)
Loading...

Brownie to rodzina chyba najprostszych ciast, których zepsuć się po prostu nie da. Dlaczego? Bo zawsze można się wytłumaczyć, że tak właśnie miało być :-) Nie przejmujcie się jeśli będzie zbyt wypieczone, lub wręcz przeciwnie, bo to właśnie takie ciasto, które każdy przygotowuje po swojemu.
Dziś zapraszam na brownie z truskawkami, których odrobinę znalazłem w zamrażalniku i postanowiłem ich kwaskowatym smakiem złamać czekoladę.

przepis na brownie z truskawkami

składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 4 jajka
  • 300 g drobnego cukru
  • 100 g mąki
  • 150 g truskawek
  • 2 łyżki płatków migdałów

przygotowanie:

  1. Masło i pokruszoną czekoladę topimy w kąpieli wodnej, a następnie po dokładnym wymieszaniu odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Jajka roztrzepujemy mikserem, dodając stopniowo mąkę i cukier.
  3. Po całkowitym połączeniu składników dodajemy roztopioną z masłem czekoladę i dokładnie mieszamy.
  4. Dodajemy migdały i truskawki i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 25×30 cm.
  5. Pieczemy w 200 st. C około 20 minut.

Smacznego!

Tagi: ,

Subskrybuj

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, zapisz się by otrzymwać więcej podobnych.

Subskrybuj przez kanał RSS Obserwuj mnie na Instagramie Dołącz do fanów na Pinterest Dołącz do fanów na YouTube

5 komentarzy

Trackback URL Komentarze w kanale RSS

  1. imag123 pisze:

    Czy truskawki rozmrażamy ? Czy je mieszmy z ciastem czy układamy na wierzchu ?

  2. Majana pisze:

    Pyszności. Brownie jest zawsze smaczne, z różnymi owocami czy samo. Lubię. U mnie krajanka żurawinowa, też brownie :)
    Pozdrawiam!

  3. Nigdy jeszcze takiego nie jadłam. Musi być bardzo dobre!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top